Real Madrid moet tot het uiterste en pakt tiende CL

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-05-24 23:32:11

Het is Real Madrid eindelijk gelukt om de tiende Champions League in haar historie te veroveren. Na ruim tien jaar was het vanavond eindelijk raak in een Madrileens onderonsje met Atlético Madrid. Het leek er lang op dat de landskampioen van Spanje er met de eindzege vandoor ging, maar het werd 4-1. Sergio Ramos bracht de hoop van de ploeg van trainer Carlo Ancelotti terug in de absolute slotfase van de wedstrijd. De Spaanse mandekker kopte het leer uitstekend langs Courtois. Daarvoor kwam Real in de problemen zeker gezien de eerste helft. Diego Godin knikte nog voor rust de 0-1 tussen de touwen. Iker Casillas oogde niet zeker bij het uitkomen en werd verschalkt door een hoge kopbal. Atlético zat toen nog op rozen, maar wist dat het na de gelijkmaker moest knokken om het te redden tot strafschoppen. Real wist dat het toe kon slaan en deed dat na een bevlieging van Angel Maria, maar hij stuitte eerst op Courtois de bal belande bij Gareth Bale. Met een fenomenale timing hing de buitenspeler in de lucht en kopte raak. Real wist dat het binnen was en dat de obsessie voor de tiende trofee eindelijk voorbij is. In het verloop voegde Marcelo en Ronaldo doelpunt nummer drie en vier toe.