Nederlands elftal wint dankzij snelle start van Ghana; 1-0

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-05-31 22:27:31

Het Nederlands elftal heeft sinds tijden weer eens een oefeninterland winnend afgesloten. In de Kuip werd Ghana met 1-0 verslagen. Oranje speelde een redelijke wedstrijd, maar blonk vooral uit in het missen van kansen. Al binnen tien minuten miste Arjen Robben een levensgrote kans. De aanvaller van Bayern München wist een voorzet van Daley Blind op een paar meter voor de goal over te mikken. Die fout had echter geen consequenties, omdat even daarvoor al werd gescoord door Robin van Persie, die voor open goal niet miste. De all-time topscorer van Nederland had het doelpunt vooral te danken aan Wesley Sneijder, die een knappe solo uitvoerde. Later in de eerste helft miste Robben opnieuw twee redelijk grote kansen. Ook in de tweede helft misten Van Persie en Robben wat kansen, maar het laatste halfuur had het Nederlands elftal er niet zo bijster veel zin meer in. Daardoor werd het duel uiteindelijk met 1-0 gewonnen, hoewel diep in de extra tijd een vrije trap van Jonathan de Guzman nog over werd gekopt door invaller Jeremain Lens.