Geen zege Ajax na dubieuze strafschop en gemiste kansen

Door Voetbalcentraal, tuesday 2014-09-30 23:14:05

Ajax heeft dinsdagavond zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gelijk gespeeld tegen APOEL Nicosia (1-1). Een dubieuze strafschop én de gemiste kansen leverden Ajax geen winst op. Het beoogde doel - zes punten pakken tegen de Cyprioten - is dus al mislukt. Waar Kolbein Sigthórsson afgelopen weekend tegen NAC Breda nog een hattrick maakte, was hij dinsdagavond in het duel met APOEL geen schim van de Sigthórsson die speelde tegen NAC. Davy Klaassen bood de IJslander al in de tweede minuut op enkele meters van het doel een gigantische kans, maar de spits schoot ruim naast. Zeven minuten later kon de aanvaller zijn misser goedmaken, maar hij kwam na een nieuwe voorzet van Klaassen net tekort om te scoren. In de 28ste minuut kreeg Ajax alsnog haar verdiende doelpunt. Lasse Schöne zag zijn schot gekeerd door doelman Urko Pardo, maar op het daaropvolgende schot van Lukas Andersen had de goalie geen antwoord: 0-1. Twee minuten later alweer kon APOEL gelijkmaken, echter met behulp van de arbiter. Die wees op aanwijzen van zijn assistent naar de stip na een vermeende handsbal van Ricardo van Rhijn. Gustavo Manduca schoot beheerst raak: 1-1. Na de thee oogde Ajax onzeker. Met name in de 56ste minuut kwam zij goed weg nadat Jasper Cilessen wild en onnodig zijn doel uitkwam en APOEL-spits Sheridan vloerde. De Ajax-goalie moest dit bekopen met een gele kaart, terwijl rood op zijn plaats was geweest. Twintig minuten voor het einde kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Amsterdammers. Cilessen keerde een hard schot van Mario Sergio en schoot de bal in een keer naar voren richting Sigthórsson. Die knokte zich op wilskracht langs verdediger Carlão, maar liet een grote kans vervolgens onbenut. Ondanks een gevaarlijke vrije trap van Ricardo van Rhijn en een schietkans van Thulani Serero voor open doel wist Ajax wederom niet te winnen en heeft zij na twee duels in de Champions League twee punten. Op 21 oktober vervolgt Ajax haar deelname aan het kampioenenbal met een bezoek aan FC Barcelona. APOEL ontvangt dan Paris Saint Germain.