België komt ook in tweede oefenduel overtuigend tot winst

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-06-01 23:26:00

België lijkt klaar te zijn voor het WK. Na de eerdere 5-1 zege op Luxemburg, wisten de Rode Duivels vanavond ook Zweden aan de zegekar te binden. Het werd 0-2 in de Friends Arena te Solna, dankzij treffers van Romelu Lukaku en Eden Hazard. Op de overwinning van België viel helemaal niets af te dwingen. De mannen van Marc Wilmots speelden met flair en gaven weinig kansen weg. Voor de rust had het duel al beslist kunnen zijn, als Daniël van Buyten en Vincent Kompany iets beter met hun kansen om waren gesprongen. Alleen Lukaku kwam, op aangeven van Axel Witsel, echter tot scoren. Kevin De Bruyne zag zijn schot op de kruising eindigen. Bij Zweden kwamen maar liefst negen (oud-)Eredivisie-spelers in actie, maar zij overtuigden niet. Het gemis van Zlatan Ibrahimovic, dide last had van de rug, werd al snel duidelijk. Alleen Ola Toivonen liet zich één keer gelden, maar zijn kans leverde geen treffer op. De Belgen lieten de teugels in de tweede helft enigszins vieren. Toch wisten zij via Hazard nog een tweede doelpunt te produceren. Na een goede combinatie met De Bruyne soleerde de Chelsea-speler langs twee verdedigers en verschalkte hij doelman Andreas Isaksson beheerst. In het restant van het duel spaarde België de krachten voor de uitzwaaiwedstrijd, die aanstaande zaterdag in Brussel wordt gespeeld tegen Tunesië.