Duitsland kan Kameroen en 'opa' Eto'o niet van zich afschudden

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-06-01 23:53:00

Duitsland is er niet in geslaagd om de oefeninterland met Kameroen winnend af te sluiten. Het werd 2-2 in Mönchengladbach en alle doelpunten werden gemaakt in de tweede helft. Samuel Eto'o was trefzeker en reageerde voor de tweede maal op de eerdere uitlatingen van José Mourinho. De spits maakte in de 62ste minuut de openingstreffer namens Kameroen en vierde zijn doelpunt bij de cornervlag als een kreupele oude man. Daarmee refereerde hij aan eerdere uitlatingen van Mourinho, die openlijk twijfelde aan de leeftijd van zijn spits bij Chelsea. De supporters van Kameroen waren echter alweer snel uitgelachen, want Thomas Müller zette vijf minuten later de gelijkmaker op het scorebord. Kort daarna kreeg ook Andre Schürrle de bal achter doelman Charles Itandje, op aangeven van Lukas Podolski, en zodoende leken de bezoekers toch met een nederlaag naar huis te gaan. Maxim Choupo-Moting besliste echter anders. Op aangeven van Eto'o mikte de spits, uitkomend in de Bundesliga, overtuigend raak en bepaalde de eindstand op 2-2. Voor die Mannschaft wacht nog één oefenduel voor het WK. In eigen land is Armenië de tegenstander.