Real Madrid komt vroege tegenslag te boven in Bulgarije

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-10-01 22:52:00

Real Madrid heeft ook de tweede Champions League-wedstrijd van dit seizoen zonder kleerscheuren doorstaan. Het ging niet gemakkelijk op bezoek bij Ludogorets, maar na anderhalf uur voetbal was de overwinning binnen: 1-2. Ludogorets was de absolute underdog, maar daar was in de beginfase niets van te merken. De thuisploeg begon vol lef aan de ontmoeting met Real Madrid en dat betaalde zich al snel uit. Marcelinho kopte na zes minuten de openingstreffer binnen, nadat Cosmin Moti een hoekschop met het hoofd verlengde. De wedstrijd was daarmee direct opengebroken en dat resulteerde in een aantrekkelijk schouwspel. Kort na de 1-0 had Gareth Bale een goede kans op de gelijkmaker, na goed voorbereidend werk van Cristiano Ronaldo. De Welshman miste en twee minuten later liet ook Ronaldo zelf een enorme kans liggen. De Portugees mocht aanleggen voor een strafschop, versierd door Javier Hernández, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Ludogorets-doelman Vladislav Stoyanov. Na 25 minuten haalde de sterspeler alsnog zijn gram. Nu werd hij zelf onderuit gehaald in het vijandige doelgebied en mikte hij wél raak vanaf elf meter: 1-1. In het restant van de eerste helft ging Real op zoek naar de voorsprong, maar die bleef uit. Na de rust zakte Ludogorets nog verder in en was het wachten op de 1-2, maar de tijd verstreek en de Bulgaarse hoop op een resultaat nam toe. Zeker nadat een poging van Ronaldo van de lijn werd gered. Een kwartier voor tijd bezorgde Karim Benzema zijn team echter alsnog de volle buit. Zijn directe tegenstander struikelde over zijn eigen benen, waarna Benzema een voorzet van Marcelo eenvoudig kon binnenwerken. De Koninklijke hadden de voorsprong te pakken en lieten deze niet meer in gevaar komen.