Ronaldo heeft met Portugal nog slechts een sprankje hoop

Door Voetbalcentraal, monday 2014-06-23 01:55:21

Portugal ligt er bijna uit op het WK 2014. De Europeanen speelden met 2-2 gelijk tegen de Verenigde Staten. De mannen van Paulo Bento hebben na twee wedstrijden pas één puntje gepakt in groep G. Het moet hét toernooi worden van Cristiano Ronaldo. Maar wat is de ster van Real Madrid onzichtbaar. Niet fit, uit vorm, zeg het maar. In ieder geval niet beslissend. Niet tegen Duitsland en zondag ook amper tegen de Verenigde Staten. De schoten van de aanvaller waren onzorgvuldig. Het enige waar hij in uitblonk, was mopperen op zijn teamgenoten. Tegenstander de Verenigde Staten blonk juist uit als team. Het tweede doelpunt van het land viel na een mooie combinatie tussen Graham Zusi en Clint Dempsey. Laatstgenoemde maakte in de 81ste minuut de 1-2, die zeker niet uit de lucht kwam vallen. Portugal begon weliswaar furieus aan de wedstrijd, de Verenigde Staten verdiende minstens een punt en kreeg dat uiteindelijk ook. Na de vroege openingsgoal van Nani na vijf minuten waren de beste kansen voor de Verenigde Staten. Het duurde alleen tot de 64ste minuut totdat één daarvan keeper Beto te machtig was. Jeremaine Jones schoot toen fraai binnen. Aanvaller Dempsey leek negen minuten voor tijd de winnende goal te maken, totdat Ronaldo invaller Silvestre Varela vond, die voor de 2-2 zorgde. Ruststand: 0-1 Eindstand: 2-2 Scoreverloop: 5. Nani (-) 0-1 64. Jones (-) 1-1 81. Dempsey (Zusi) 2-1 95. Varela (Ronaldo) (2-2) Opstellingen: Verenigde Staten: Howard 6; Johnson 7, Cameron 5, Besler 6, Beasley 6; Beckerman 7, Jones 7; Bedoya 6 (72. Yedlin), Bradley 6, Zusi (91' Gonzalez) 6; Dempsey 6 (87. Wondolowski) Portugal: Beto 6; Bruno Alves 6, Pereira 5, A.Almeida 6 (46. W.Carvalho) 6, Costa 6; Veloso 5, Meireles 6 (69. Varela), Moutinho 5; Nani 6, Cristiano Ronaldo 5, Postiga (16. Eder 4) Geel : Jones Samenvatting :