Leverkusen grijpt koppositie dankzij remise in Monaco

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-10-22 23:57:00

Bayer Leverkusen heeft een dubbelslag geslagen in de Champions League. Het won zelf van Zenit Sint-Petersburg en ondertussen speelden Benfica en AS Monaco gelijk. Zodoende stijgen de Duitsers van de derde naar de eerste plaats in Groep C. Bayer Leverkusen - Zenit Sint-Petersburg 2-0 In Leverkusen kreeg het aanwezige publiek geen aantrekkelijke eerste helft voorgeschoteld. De wedstrijd, die overigens werd geleid door de Nederlandse arbiter Björn Kuipers, bleef lang doelpuntloos en de kansen waren schaars. Pas na een uur spelen werd de ban gebroken. Karim Bellarabi had Hulk de bal ontfutseld en Giulio Donati zag zijn kans schoon: 1-0. Enkele minuten later gooide Kyriakos Papadopoulos de wedstrijd in het slot met een tweede Duitse treffer. Leverkusen kwam nog wel met een man minder te staan na het tweede geel voor Wendell, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. AS Monaco - Benfica 0-0 Benfica stond vooraf nog op nul punten en moest een zege pakken om een serieuze kans te houden op overwintering in de Champions League. Het lukte de Portugezen echter niet. AS Monaco, zonder Maarten Stekelenburg, kwam ook niet tot scoren. Het zag Dimitar Berbatov wel geblesseerd uitvallen in de eerste helft. In het tweede bedrijf was Benfica de bovenliggende partij, maar na de rode kaart voor Lisandro López was het overwicht verdwenen en bleven kansen uit. Monaco kon de man-meer-situatie niet uitbuiten, met een puntendeling als resultaat.