PSV laat Europese zege in slotfase door vingers glippen

Door Voetbalcentraal, thursday 2014-10-23 23:03:00

PSV was lange tijd op weg naar een belangrijke driepunter in de Europa League, maar vlak voor tijd ging alles mis. Panathinaikos kwam op gelijke hoogte (1-1) en Jeffrey Bruma kreeg een rode kaart. Memphis Depay maakte zijn rentree en hij was direct de gevaarlijkste man aan PSV-zijde. In de eerste helft raakte hij de lat uit een vrije trap en kort daarna was hij opnieuw dichtbij een treffer. Panathinaikos had voor de rust niet veel in te brengen, maar leek de pauze toch met een gelijke stand te halen. Zo liep het echter niet, want in de 43ste minuut passeerde Depay op aangeven van Luuk de Jong doelman Luke Steel: 1-0. Ook in het tweede bedrijf startte PSV goed en kwamen er kansen. Jetro Willems stoomde op aan de linkerkant, trok naar binnen en schoot de bal hard tegen de vuisten van Steel. Een grotere voorsprong bleef uit en in de laatste twintig minuten raakte PSV de grip kwijt. Een slotakkoord van Panathinaikos resulteerde in de gelijkmaker van Nikolaos Karelis. In de blessuretijd maakten de Grieken een tweede treffer, maar arbiter Miroslav Zelinka keurde deze af. Vlak daarvoor had Bruma zijn tweede gele kaart gepakt en is zodoende geschorst voor het volgende Europese duel.