Algerije dwingt respect af maar Duitsland naar de kwartfinale

Door Voetbalcentraal, tuesday 2014-07-01 00:44:09

Algerije mocht ruiken aan een WK-sensatie van jewelste, maar uiteindelijk heeft toch Duitsland de kwartfinale bereikt. Daarvoor hadden de Duitsers in Porto Alegre wel een verlenging nodig, nadat de Algerijnen in de reguliere speeltijd zeker niet onderdeden voor het elftal van bondscoach Joachim Löw. In de verlenging scoorden André Schürrle (bal achter het standbeen langs), Mesut Özil en Abdelmoumene Djabou: 2-1. Schürrle verving in de rust Mario Götze, die net als Özil teleurstelde. Met de aanvaller van Chelsea in de ploeg ging Duitsland vanaf de tweede helft een stuk overtuigender spelen. Adi M'Bolhi, de Algerijnse doelman, toverde diverse prachtige reddingen tevoorschijn, maar was aan het begin van de verlenging kansloos op de instinctieve inzet van Schürrle. In de 119e minuut knalde Özil de 2-0 binnen, vlak daarna tekende Abdelmoumene Djabou voor de eindstand: 2-1. Ruststand: 0-0 Eindstand: 2-1 Scoreverloop: '92 Schürrle (Müller) 1-0 '119 Özil (rebound) 2-0 '120 Djabou (Feghouli) 2-1 Opstelling Duitsland: Neuer 8; Mustafi 6 ('70 Khedira), Boateng 6, Mertesacker 6, Höwedes 6; Schweinsteiger 6 ('109 Kramer), Lahm 6; Özil 6, Kroos 6, Götze 5 ('46 Schürrle 8); Müller 6 Opstelling Algerije: Bohli 8; Mandi 6, Halliche 6 ('97 Bougherra), Belkalem 6, Ghoulam 8; Lacen 7, Mostefa 7 ('100 Djabou); Feghouli 8 ('78 Brahimi), Soudani 6, Taider 6; Slimani 7 Gele kaart Halliche (Alg), Lahm (Dui) Rode kaart -