Eye-catcher: Algerije laat zich niet sollen, Frankrijk wint

Door Voetbalcentraal, tuesday 2014-07-01 13:00:00

Iedere ochtend blikt Voetbal Centraal terug op de duels van de dag ervoor. In het rubriek Eye-Catcher brengen we de wedstrijd in beeld met bepalende, sappige en twijfelachtige momenten. Dit keer een verslag van de achtste finales van maandagavond. We begonnen de avond met Frankrijk - Nigeria. De uitploeg nam in de eerste helft het initiatief. Zo wist Ahmed Musa te scoren. De aanvaller stond echter buitenspel waardoor het feestje niet door kon gaan. In de tweede helft kantelde het duel. Tien minuten voor rust kwam Frankrijk op voorsprong via Paul Pogba. Vincent Enyeama is kansloos. In de slotminuut breidde Frankrijk de score uit via een eigen doelpunt van Joseph Yobo. Bondscoach Didier Deschamps kan tevreden terugkijken op het duel met de Nigerianen. Om 22:00 uur stond de confrontatie tussen Duitsland en Algerije op het programma. Het duurde erg lang voordat er werd gescoord, namelijk in de verlenging. Andre Schürrle wist in de 92ste minuut te scoren. Mesut Özil bracht in de 120ste minuut de marche op twee. De Duitse aanvaller is er blij mee. Algerije gaf veel strijd en liet zich niet sollen door Duitsland. De kansenverdeling lag gelijk. Desondanks verloor de Algerijnen voor het eerst van Duitsland met 2-1. Desalniettemin kunnen ze tevreden terugkijken op een schitterend WK!