City verliest van West Ham en gooit tweede plek te grabbel

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-10-25 15:43:00

Manchester City zichzelf ernstig tekort gedaan op bezoek bij West Ham United. De club kwam te laat op stoom en ging met 2-1 onderuit bij de nummer vier van de Premier League. Zelf kunnen the Citizens later dit weekeinde hun tweede plaats kwijtraken. Het Southampton van Ronald Koeman kan City voorbijgaan op de ranglijst. Bovendien heeft koploper Chelsea de kans om verder uit te lopen, het gat tussen beide bedraagt nu al vijf punten. De mannen van Manuel Pellegrini hadden de nederlaag in Londen volledig aan zichzelf te wijten. In de eerste helft was de concentratie duidelijk afwezig aan de kant van de bezoekers, terwijl West Ham de kans rook om met de top aan te haken. Die intentie werd al snel duidelijk. De thuisploeg begon wél scherp aan het duel en opende na ruim twintig minuten de score, via Morgan Amalfitano. De schade bleef voor de rust beperkt voor City, maar in de slotfase viel de beslissing alsnog. Diafra Sakho maakte de 2-0 en gooide de wedstrijd daarmee op slot. David Silva produceerde enkele minuten later echter een aansluitingstreffer en zodoende werd het toch nog spannend. Een aanvalsgolf van City in de slotfase leidde nog bijna tot de gelijkmaker, maar West Ham hield stand en mag nu al tot de grootste verrassingen van Engeland worden gerekend.