Koeman en co stijgen naar tweede plaats in Premier League

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-10-25 17:55:00

Het kan niet op bij Southampton. Zaterdag werd tegen Stoke City alweer de zesde overwinning van dit seizoen behaald (1-0) en daarmee is de tweede plaats op de ranglijst een feit. Sadio Mané was de matchwinner bij de ploeg van Ronald Koeman. Southampton presteert het onmogelijke in misschien wel de sterkste competitie ter wereld. Voor het seizoen had niemand the Saints getipt als hoogvlieger, maar de gebroeders Koeman en hun manschappen rijgen de overwinningen aaneen. Met zes zeges, één gelijkspel en twee nederlagen staan zij minimaal een week op de tweede stek. Ook Stoke City moest eraan geloven. Zo eenvoudig als vorige week (8-0 tegen Sunderland) ging het deze speelronde echter niet. Stoke City draait prima mee in de middenmoot en liet direct merken dat het niet voor een afslachting was afgereisd naar het zuiden van Engeland. Geoff Cameron had zelfs de eerste grote kans, maar het doelpunt viel na 33 minuten spelen aan de andere kant. Graziano Pellè loste een schot dat eindigde op de paal en uit de rebound was Mané trefzeker. Dat bleek direct de beslissende goal, want in het restant van de eerste helft noch in de tweede helft werd er gescoord. Pellè was, op aangeven van smaakmaker Dusan Tadic, nog wel dichtbij de bevrijdende 2-0. Zijn kopbal spatte echter uiteen op de lat.