PSG pakt ondanks rood Van der Wiel de winst in topper

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-10-25 19:33:00

Paris Saint-Germain heeft de topper tegen Girondins Bordeaux gewonnen (3-0). Gregory van der Wiel werd al vroeg uit het veld gestuurd en dat leek het karwei te bemoeilijken voor de thuisploeg. Toen ook de bezoekers met tien man stonden, werd het kwaliteitsverschil echter alsnog zichtbaar. Van der Wiel moest het veld ruimen na 27 minuten spelen. Arbiter Tony Chapron was resoluut toen de Nederlandse rechtsback een tackle van achter inzette op Wahbi Khazri, die vervolgens kermend ter aarde stortte. De rode kaart leek PSG duur komen te staan, want Bordeaux nam het overwicht over en kreeg twee dotten van kansen. Pas toen beide teams weer met een gelijk aantal spelers op het veld stonden, ook André Biyogo Poko kreeg voor rust rood, rechtte PSG de rug. David Luiz was al dichtbij de openingstreffer, maar zijn vrije trap raakte de paal. Kort daarna was het wel raak. Marco Verratti werd onderuitgehaald en Lucas Moura benutte de strafschop die volgde. Vlak na de rust was hij wederom trefzeker vanaf elf meter, nadat hij zelf een penalty had versierd, en daarmee was de voorsprong verdubbeld. Bordeaux kon geen vuist meer maken en probeerde de schade beperkt te houden. Desondanks zou PSG nog één keer scoren, in de slotfase werkte Ezequiel Lavezzi de bal van dichtbij binnen en zo zetten de hoofdstedelingen alsnog een grote uitslag neer.