AZ en FC Groningen spelen gelijk in enerverend duel

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-10-25 21:42:00

AZ heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting met FC Groningen en daar zal trainer John van den Brom niet ontevreden over zijn. Een 0-2 achterstand werd door de Alkmaarders weggewerkt, mede dankzij een prachtige vrije trap van Nemanja Gudelj: 2-2. Alles leek tegen te zitten bij AZ, dat ten tijde van de rust tegen een achterstand aankeek. Michael de Leeuw had FC Groningen met een rake kopbal op voorsprong gezet in het AFAS Stadion, maar geheel verdiend was die niet. De beste kansen waren namelijk voor de thuisploeg. Mikhail Rosheuvel had de openingstreffer op de pantoffel, maar faalde. Ook Celso Ortiz had het vizier niet op scherp staan, zijn inzet werd gekeerd door een sterk keepende Sergio Padt. Kort na de pauze maakte Danny Hoesen zijn eerste doelpunt in Groningse dienst en de bezoekers zaten op rozen. Ook deze treffer was enigszins tegen de verhoudingen in, maar AZ weigerde de kansen af te maken. Wat in het eerst uur echter niet lukte, lukte in de laatste dertig minuten plotseling wel. Rosheuvel maakte de aansluitingstreffer en het publiek ging er weer vol achter staan. FC Groningen leek de Alkmaarse druk te overleven, maar was niet opgewassen tegen een uitstekende vrije trap van Gudelj in de 84ste minuut. Hij trok de stand gelijk en bepaalde tevens de eindstand: 2-2.