Ajax straft fouten van Go Ahead af met Milik in de spits

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-10-25 23:58:00

Arek Milik kreeg zaterdagavond eindelijk een kans in de spits bij Ajax en die heeft hij met beide handen aangegrepen. Hij had met één doelpunt een belangrijk aandeel in de 3-1 zege op Go Ahead Eagles, die overigens geen schoonheidsprijs verdient. Het eerste half uur was zeer overtuigend, maar daarna liet het spel van Ajax ernstig te wensen over. Go Ahead was een gewillig slachtoffer voor de Amsterdammers, maar door persoonlijke fouten kwam de landskampioen toch in de problemen. De openingstreffer van Anwar El-Ghazi, gemaakt in de tiende minuut, werd teniet gedaan door Fernando Lewis. Hij strafte knullig balverlies van Jaïro Riedewald af en zo was de stand weer gelijk. Doordat de bezoekers diverse kansen onbenut hadden gelaten en een stunt niet van de grond kwam, trok Ajax uiteindelijk toch aan het langste eind. Milik onderscheidde zich tien minuten na de rust. Hij tikte een harde voorzet van Ricardo van Rhijn binnen en toonde zich een echte afmaker. Na slecht uitverdedigen van Go Ahead kon Lasse Schöne de bevrijdende 3-1 aantekenen en daarmee kwam Ajax goed weg.