NEC ternauwernood door naar achtste finales KNVB-beker

Door Voetbalcentraal, thursday 2014-10-30 20:30:07

NEC heeft donderdagavond met moeite de achtste finales van de KNVB Beker weten te bereiken. Op Sportpark Zuid werd het 1-3 voor de Nijmegenaren. Later op donderdagavond is de loting voor de volgende ronde. De koploper van de Jupiler League had in de eerste helft weliswaar vaker de bal, de kansen kwamen er niet. Nadat Marcel Appiah het veld moest verlaten wegens een blessure (Giovanni Gravenbeek was zijn vervanger), ging het wat beter met de kansen voor de Nijmegenaren. Vlak voor het rustsignaal kreeg Joris Janssen een gele kaart wegens het neerhalen van Sjoerd Ars. Scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal op de stip. Ars faalde niet: 0-1. In de tweede helft ging het mis voor NEC. Kevin Conboy kon een diepe bal niet wegkoppen. Daardoor kon Van der Horst alleen op de doelman af en ook hij faalde niet: 1-1. Slechts zes minuten later kreeg Navarone Foor zijn tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten. In de 82ste minuut maakte Ars zijn tweede van de avond: 1-2. Het feest voor de Nijmegenaren kon niet meer stuk na de 1-3, die op naam kwam van Anthony Limbombe. NEC zit donderdagavond dus in één van de kokertjes bij de loting voor de achtste finales.