Roda JC slaat in verlenging toe en kegelt Sparta uit beker

Door Voetbalcentraal, thursday 2014-10-30 23:13:29

Nadat Roda JC afgelopen zondag met 3-0 van Sparta Rotterdam won, krijgen de Rotterdammers nu een kans op eerherstel. De eindstand was 2-2 en dus wordt het verlengen in Kerkrade. Het eerste vuurwerk vond al plaats in de achtste minuut: Paul Gladon werd licht vastgehouden door Crescendo van Berkel. Gladon nam de strafschop zelf en scoorde zo de 1-0. Nadat Roda JC een periode veel kansen kreeg, scoorde Marc Höcher de gelijkmaker. In de tweede helft was het opnieuw Gladon die scoorde. Youri Loen gaf de voorzet en Gladon kopte de de 1-2 binnen. In de 91e minuut zorgde Marc Höcher ervoor dat er toch nog een verlenging kwam: 2-2. Inmiddels is ook de tweede helft van de verlening aangebroken. Mocht de 2-2 op het scorebord blijven, dan worden er penalty's genomen. Zover komt het echter niet. Guy Ramos en Marc Höcher zorgen respectievelijk voor de 3-2 en 4-2. Hierdoor is Roda JC door, en is Sparta Rotterdam uitgeschakeld.