Schalke heeft tegen Augsburg genoeg aan goal Huntelaar

Door Voetbalcentraal, friday 2014-10-31 23:26:00

Schalke 04 heeft met 1-0 weten te winnen van FC Augsburg. De enige treffer werd kort voor de rust gemaakt door Klaas-Jan Huntelaar. Aan de kant van de bezoekers speelde Paul Verhaegh de volle negentig minuten. Na de nederlaag van vorige week tegen Bayer Leverkusen was de overwinning een opsteker voor Schalke, maar echt tevreden zullen de fans niet zijn. Het vertoonde spel was niet om over naar huis te schrijven. In de eerste helft had juist FC Augsburg de meeste kansen, maar het waren die Königsblauen die met een voorsprong de rust in gingen. Schalke profiteerde van balverlies van de gasten. Alexander Esswein was niet scherp en zag hoe Atsuto Utchida een assist leverde op Huntelaar, die eenvoudig en beheerst scoorde. De stand bleef ongewijzigd, maar dat mag een klein wonder heten. In de eerste helft ondernam Augsburg negen doelpogingen, tegenover één van Schalke. Na de rust zakte het tempo, maar kwamen Huntelaar en zijn teamgenoten enkele keren goed weg.