NAC komt in eerste wedstrijd niet langs promovendus

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-08-09 22:10:00

NAC Breda en Excelsior hebben geremiseerd in hun eerste wedstrijd van het seizoen. In een knotsgekke minuut werd de eindstand op 1-1 bepaald en daar zal met name de promovendus tevreden mee zijn. Jelle ten Rouwelaar werd vooraf in het zonnetje gezet. De doelman van NAC stond voor de 205e maal op rij onder de lat en daarmee pakt hij een record. Tot vanavond deelde hij deze eer met Ruud Hesp. Ten Rouwelaar had zich vermoedelijk een ander resultaat ten doel gesteld in zijn jubileumwedstrijd, maar hij en zijn ploeggenoten konden Excelsior niet van zich afschudden. In een tijdsbestek van ongeveer één minuut was zowel Excelsior als NAC trefzeker. Eerste scoorden de bezoekers uit Rotterdam vanaf elf meter; Kenny van der Weg beging een overtreding in het eigen strafschopgebied en uit de penalty die volgde was Jeff Stans trefzeker. Kort daarna verging het lachen Excelsior echter alweer. Adnane Tighadouini schoot van zo'n twintig meter afstand raak, nadat keeper Jordy Deckers de bal klungelig wegwerkte. Na de gelijkmaker was het weer even Excelsior dat de klok sloeg. Jordan Bokata was dichtbij een tweede Kralingse treffer, maar had het vizier niet op scherp staan. Na de rust kwam NAC weer wat uit de schulp en kreeg het mogelijkheden om Ten Rouwelaar toch een dubbel feestje te gunnen. Doelpunten bleven echter uit. Erik Falkenburg was de gevaarlijkste man aan Brabantse zijde en ook Elson Hooi meldde zich enkele keren dreigend voor het doel van Deckers, maar trof geel doel.