Arsenal grijpt Community Shield door ruime zege op City

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-08-10 18:27:11

Arsenal heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De winnaar van de FA Cup van afgelopen seizoen won op Wembley ruim van landskampioen Manchester City en mag zich daardoor winnaar noemen van de Community Shield, 3-0. Santi Cazorla opende de score voor the Gunners na twintig minuten spelen. Hij schoot de bal laag binnen. Vlak daarna miste Yaya Sanogo, spelend in de punt van de aanval, een grote kans op de 2-0. Die kwam er nog wel in het eerste bedrijf: Aaron Ramsey scoorde na voorbereidend werk van Sanogo. City zat juist in een goede fase, maar moest oppassen dat het niet al de derde treffer voor rust zou incasseren. Dat gebeurde niet, omdat mega-aankoop Alexis Sanchez niet profiteerde van de gegeven ruimte in een tegenaanval door te lang aarzelen. Een geweldige knal van Olivier Giroud betekende het hoogtepunt van de tweede helft en gelijk ook het slotakkoord. De Franse aanvaller zette daarmee de eindstand op het scorebord.