Heerenveen Vrouwen verslaat Essen zonder Janssen nipt

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-11-22 15:25:13

ENSCHEDE - sc Heerenveen Vrouwen heeft SGS Essen met 0-1 verslagen. Yvonne Ploeg maakte na 82 minuten spelen het enige doelpunt in de niet bijster hoogstaande oefenwedstrijd. Beide teams waren wat geïrriteerd en vergaten vaak om te voetballen. Voor rust kregen de Duitsers de beste kansen op het Sportcomplex van De Tubanters 1897 in Enschede. Keepster Nienke Olthof verrichtte een aantal uitstekende reddingen. Na de hervatting liet sc Heerenveen Vrouwen een paar mooie aanvallen zien. Uit een corner viel het enige doelpunt. Lucie Akkerman verlengde, waarna Ploeg van dichtbij binnen kon werken. International Dominique Janssen ontbrak bij SGS Essen. Simone Kets maakte zaterdag haar rentree bij Jong sc Heerenveen Vrouwen. Ingrid Schuiten (knie) en Daniëlle Kuikstra (knie) staan net als Maly Breed (achillespees) nog enige tijd buitenspel. Opstelling: Olthof; Loth, Burgwal, Akkerman, Van der Wal; De Vries, Borg; Smit; Folkertsma, Johnsson, Ploeg. Vliegende wissel: Hoekstra.