Chelsea stelt drie punten in eerste helft veilig tegen WBA

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-11-22 18:33:00

Chelsea heeft geen fout gemaakt in de Engelse titelstrijd. De Londense formatie kende geen enkele moeite met West Bromwich Albion en mag zichzelf aanrekenen dat het slechts 2-0 werd. Diego Costa en Eden Hazard verzorgden de doelpunten. Met name de eerste helft was aantrekkelijk om naar te kijken. Chelsea speelde de pannen van het dak en stond al na 25 minuten spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong. Costa had al vroeg voor de openingstreffer gezorgd en een kwartier later was ook Hazard trefzeker. Oscar was tot twee keer toe ook dichtbij een doelpunt, maar hij had het vizier duidelijk niet op scherp staan. WBA was niet bij machte om er een wedstrijd van te maken en maakte het zichzelf na een half uur nog moeilijker. Claudio Yacob kreeg rood na een tackle met twee gestrekte benen. Chelsea verzuimde de man-meer-situatie uit te bouwen. John Terry, Willian en Hazard hadden goede mogelijkheden, maar stuitten steeds op doelman Ben Forster. Desondanks nemen the Blues voorlopig afstand van runner-up Southampton, dat het verschil maandag weer kan terugbrengen tot vier punten. Ronald Koeman en zijn mannen treden dan aan tegen Aston Villa. Overige uitslagen: Manchester City - Swansea City 2-1 Everton - West Ham United 2-1 Leicester City - Sunderland 0-0 Newcastle United - Queens Park Rangers 1-0 Stoke City - Burnley 1-2