Heracles Almelo buigt achterstand om en wint van ADO

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-11-23 16:27:32

Heracles Almelo heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis kwam Heracles nog met 0-1 achter, maar in de eerste helft werd die achterstand omgebogen naar een 3-1 voorsprong. Dit was ook de eindstand. ADO begon nog goed aan het duel en kwam op voorsprong. Op aangeven van Mike van Duinen scoorde Mathias Gehrt de 0-1. ADO controleerde het duel, maar na een half uur spelen werd het gelijk. Oussama Tannane combineerde met Iliass Bel Hassani en schoot de 1-1 binnen. In de 43e minuut kwam Heracles op voorsprong via Thomas Bruns, die een steekpass van Bryan Linssen controleerde en van dichtbij binnen schoot. Voor rust werd het nog 3-1 nadat Tannane wederom scoorde na een pass van Linssen. Na rust had Heracles voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Thomas Bruns en Jeroen Veldmate wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant was Roland Alberg dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet ging naast. Heracles Almelo heeft door de zege het gat met NAC Breda, dat 16e staat, verkleind met een punt. ADO zakt door de nederlaag naar de 15e plaats.