Scherpe Castaignos schiet FC Twente langs PEC Zwolle

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-11-23 16:40:06

FC Twente blijft meedraaien in de top van de Eredivisie. De ploeg van trainer Alfred Schreuder won dankzij Luc Castaignos op bezoek bij PEC Zwolle met 2-1. De spits was met twee treffers cruciaal bij de nipte zege. FC Twente begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg via Hakim Ziyech en Lorenzo Ebecilio grote kansen, maar het schot van Ziyech ging naast en Ebecilio zag doelman Warner Hahn de bal keren. Ondanks het overwicht kwam de thuisploeg op voorsprong. Ryan Thomas scoorde op aangeven van Stef Nijland de 1-0. FC Twente kwam voor rust nog op gelijke hoogte en dit was verdiend. Castaignos scoorde de 1-1 na een solo. Na rust was Twente wederom beter, maar doelman Hahn hield zijn elftal overeind door schoten van Corona en Castaignos te keren. Tien minuten voor tijd moest Hahn toch kapituleren. Na een voorzet van Corona schoot Castaignos met een volley zijn tweede van de middag binnen: 1-2. Door de zege staat FC Twente momenteel derde met 24 punten. PEC Zwolle staat zesde in de Eredivisie.