Van der Vaart gidst HSV naar tweede ronde in Duitse beker

Door Voetbalcentraal, monday 2014-08-18 22:39:00

Hamburger SV heeft de eerste ronde van de DFB Pokal ternauwernood overleefd. Energie Cottbus, dat vorig seizoen degradeerde naar de derde divisie, werd na strafschoppen verslagen. De reguliere wedstrijd eindigde in 2-2. Rafael van der Vaart was goud waard voor HSV, dat zich dit seizoen wil revancheren na een teleurstellende voetbaljaargang 2013-2014. De Nederlandse middenvelder leverde in de 70ste minuut een assist op Heiko Westermann, die de stand op 1-1 bracht. Eerder in de wedstrijd had Manuel Zeitz de thuisploeg al vanaf elf meter aan de leiding geholpen. In de blessuretijd onderscheidde Van der Vaart zich wederom. Met een heerlijke vrije trap zette hij HSV op voorsprong. Sven Michel trok de stand wederom gelijk en het kwam aan op strafschoppen, waarin die Rothosen aan het langste eind trokken. Ook in de penaltyreeks wist Van der Vaart het net te vinden en schoot hij zijn werkgever een ronde verder. Overige uitslagen: FC Heidenheim - Union Berlin 2-1 Kick. Offenbach - Ingolstadt 0-0 Dynamo Dresden - Schalke 04 2-1