Chelsea wint simpel bij debuut Costa, Fabregas en Courtois

Door Voetbalcentraal, monday 2014-08-18 23:11:56

Net als de meeste andere titelkandidaten is ook de seizoensstart van Chelsea succesvol verlopen. De uitwedstrijd tegen promovendus Burnley werd met 1-3 gewonnen. Alle goals werden voor rust gescoord. Chelsea had op Turf Moor, het stadion van Burnley, nauwelijks moeite met de promovendus. Na een kwartier zag het er echter heel anders uit. In de 14de minuut scoorde Scott Arfield namens de thuisploeg. Lang kon Burnley niet van de voorsprong genieten. Drie minuten later scoorde Diego Costa, die deze zomer overkwam van Atletico Madrid, de gelijkmaker. Nog voor rust maakten André Schürrle en Branislav Ivanovic het klusje af. Naast Diego Costa debuteerden ook Thibaut Courtois en Cesc Fabregas voor Chelsea. Fabregas kwam deze zomer over van FC Barcelona en gaf gelijk een assist bij de tweede goal. Courtois stond daarentegen al enige tijd onder contract bij Chelsea, maar speelde nog nooit een officieel duel voor de Londenaren. Sinds hij in 2011 overkwam van KRC Genk werd hij drie seizoenen uitgeleend aan Atletico Madrid.