Telstar Vrouwen wint nipt van Brugge: "Is een aardig elftal"

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-08-30 00:56:14

BRUGGE - Telstar Vrouwen maakte het lang spannend tegen Club Brugge. Toch won de ploeg van trainer Gideon Dijks met 1-3 van de Belgen. Vergis je niet in die club, is de les die de WitteLeeuwinnen hebben geleerd. Het duurde tot de 79ste minuut totdat Telstar Vrouwen de 1-0 achterstand goed had gemaakt. Toen maakte aanwinst Babiche Roof van afstand de 1-2. Tien minuten later besliste Ilse van der Zanden het duel. Zij kopte de 1-3 binnen. De bezoekers waren voor rust op achterstand gekomen door een schitterende vrije trap. De teruggekeerde Marjan Brouwer tekende in de 67ste minuut voor de gelijkmaker. Even daarvoor had Kirsten Koopmans een strafschop gemist. "Ik ben niet tevreden over de eerste helft", zei trainer Dijks na het duel in gesprek met Voetbal Centraal. "Na rust was het iets beter van onze kant. Het resultaat kan me bekoren, onze uitvoering en dan met name die voor rust, minder." Dat kwam misschien ook wel door Club Brugge. "Vergis je niet: zij hebben een aardig ploegje", merkte Dijks op. "Daar gaan nog veel clubs punten tegen verspelen." Middenveldster Van der Zanden maakte net als Yentl Abbing en Suzanne Admiraal haar debuut in de BeNe League. Ook Barbara Lorsheyd, Babiche Roof en Linda Bakker droegen voor het eerst in een officiƫle wedstrijd het tenue van Telstar Vrouwen.