Bayern München en Dortmund na overwinning klaar voor CL

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-09-13 18:46:37

Bayern München en Borussia Dortmund zijn zaterdagmiddag allebei een stapje dichterbij koploper Bayer Leverkusen gekomen. De Duitse grootmachten versloegen respectievelijk Vfb Stuttgart en SC Freiburg. Bayern München trad in het thuisduel met VfB Stuttgart aan zonder de nog geblesseerde Arjen Robben. Ook zonder de Nederlandse sterspeler werd de middenmoter echter simpel verslagen. In de Allianz Arena werd het 2-0 door doelpunten van Mario Götze (27ste minuut) en Franck Ribery (85ste minuut). Ook Borussia Dortmund maakte in eigen huis geen misstap. De formatie van Jürgen Klopp won met 3-1 van SC Freiburg. Adrian Ramos en Sjinji Kagawa, die zijn terugkeer in het shirt van Borussia Dortmund maakte na een uitstapje bij Manchester United, waren voor rust trefzeker voor de thuisploeg. Na rust zorgde Pierre-Emerick Aubameyang voor de beslissing door de 3-0 te produceren. In de blessuretijd maakte Oliver Sorg nog een eretreffer namens SC Freiburg. De wedstrijden waren voor Bayern München en Borussia Dortmund de laatste test voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League. Borussia Dortmund komt dinsdag in actie tegen Arsenal, terwijl Bayern München woensdag Manchester City treft. De koploper Bayer Leverkusen, die gisteren met 3-3 gelijkspeelde tegen Werder Bremen, speelt op laatstgenoemde dag tegen AS Monaco.