FC Emmen drukt hekkensluiter RKC nog dieper in de put

Door Voetbalcentraal, friday 2014-12-19 23:01:00

Een rampzaliger seizoen had RKC Waalwijk zich niet kunnen voorstellen. De club degradeerde afgelopen zomer uit de Eredivisie en staat nu stijf onderaan in de Jupiler League. Vanavond volgde de zoveelste teleurstelling tegen FC Emmen: 5-3. De doelpuntenregen in Drenthe barstte pas in de tweede helft los. Niek Vossebelt had FC Emmen wel op voorsprong gezet, maar dat was dan ook de ruststand. Kenny Anderson zette RKC weer op gelijke hoogte en even gloorde er weer hoop aan de horizon. De thuisploeg kende echter geen genade en maakte er vier in het laatste half uur. Cas Peters en Boy Deul zorgden snel na de gelijkmaker al voor de 2-1 en 3-1 en in de slotfase mocht ook Roland Bergkamp zijn doelpuntje meepikken, hij scoorde vanaf elf meter. Tussendoor had Endy Opoku Bernadina nog iets teruggedaan namens RKC, maar de rampavond was al compleet voor de degradant. Peter Jungschlaeger maakte tot overmaat van ramp een eigen doelpunt (5-2). De 5-3 van Maxim Deckers, diep in de blessuretijd, was slechts nog goed voor de statistieken. Overige uitslagen: FC Oss - Jong FC Twente 4-1 Jong PSV - Telstar 1-1