Gepassioneerd Dortmund eenvoudig langs matig Arsenal

Door Voetbalcentraal, tuesday 2014-09-16 22:37:24

Arsenal is haar Champions League-campagne slecht begonnen. The Gunners werden in Duitsland overrompeld door het krachtige spelende Borussia Dortmund, dat door goals vlak voor en vlak na rust eenvoudig zegevierde, 2-0. Die uitslag gaf niet eens juist de krachtverhoudingen weer. De overwinning had veel ruimer uit kunnen vallen. De thuisploeg zette vanaf de eerste seconde vol druk op de Londenaren en omsingelde de bezoekers voortdurend in balbezit. Arsenal kwam niet onder de druk uit en was zodoende geen schim van de ploeg die het afgelopen weekend tegen Manchester City was (2-2). Toen domineerde Arsenal en kreeg het team van Arsène Wenger de meeste mogelijkheden, tegen Dortmund waren de rollen omgedraaid. De beste kans in beginfase was voor Henrikh Mkhitaryan, die zich liet vallen in het strafschopgebied. Daarvoor kreeg hij niet de verlangde penalty, maar een gele kaart vanwege een vermeende schwalbe. Pierre-Emerick Aubameyang miste nog oog in oog met Wojciech Szczesny en loste vervolgens samen met teamgenoten meer dan tien schoten op het doel van de bezoekers. Aan de andere kant miste Danny Welbeck een kans om geheel tegen de verhouding in Arsenal op voorsprong te zetten. De aankoop schoof de bal naast het doel van Roman Weidenfeller. Vlak voor rust kwam toch de beloning voor Dortmund: Ciro Immobile pikte een lange bal op, speelde met geluk een aantal man uit en schoot binnen. Onmiddellijk na de onderbreking gooide collega-spits Aubameyang de wedstrijd in het slot. Hij werd weggestuurd en mikte raak na het omspelen van Szczesny. Via puike counters die volgden op fouten van een slordig Arsenal kwamen Aubameyang (lat) en Mkhitaryan (liep zich vast) liet Dortmund nog na om de score uit te bouwen.