Manchester City ontdoet zich na rust van Crystal Palace

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-12-20 15:52:00

Manchester City heeft de achtervolging op koploper Chelsea vanmiddag een succesvol vervolg gegeven. In de eerste helft had de ploeg het nog knap lastig tegen Crystal Palace, maar in de tweede helft werd de zege toch veilig gesteld: 3-0. City evenaart de lijstaanvoerder, maar the Blues krijgen maandag de kans om weer een gat te slaan. Zij zullen dan moeten winnen op bezoek bij Stoke City. Crystal Palace bleek in ieder geval niet bij machte om City punten af te snoepen, al bleven doelpunten voor de rust uit en waren de kansen aan beide zijden schaars. David Silva zou zich in het tweede bedrijf echter ontpoppen tot belangrijkste man bij de thuisploeg. Hij brak de ban in de 49ste minuut met enig fortuin, want hij zag zijn schot van richting veranderd worden door Scott Dann. Even later verdubbelde Silva de marge, door een voorzet van Aleksandar Kolarov in één keer op de pantoffel te nemen: 2-0. In de slotfase zou James Milner ploeggenoot Yaya Touré ook nog een treffer gunnen en daarmee was de strijd definitief gestreden.