Dortmund blijft verliezen, HSV en Schalke delen punten

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-12-20 17:49:00

Anderhalf jaar geleden speelde Borussia Dortmund nog de Champions League-finale, maar nu ziet de wereld er heel anders uit. Jürgen Klopp en zijn mannen vechten om degradatie te voorkomen, maar verloren alweer. Huub Stevens pakte weer een belangrijk puntje met VfB Stuttgart. Werder Bremen - Borussia Dortmund 2-1 Op bezoek bij Werder ging het weer mis voor Dortmund, dat al na drie minuten tegen een achterstand aankeek. Davie Selke opende de score na een briljante steekpass van Santiago García. De bezoekers speelden inspiratieloos en konden ook in de tweede helft niet overtuigen. Klopp hoopte met de inbreng van Shinji Kagawa iets teweeg te brengen, maar daar kwam niets van terecht. Een kwartier na rust keek Dortmund tegen een grotere achterstand aan door toedoen van Fin Bartels: 2-0. Mats Hummels zorgde niet veel later nog wel voor de aansluitingstreffer, maar het verzet van de gasten kwam te laat. Overige uitslagen: Schalke 04 - Hamburger SV 0-0 FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2-1 Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 1-1 VfB Stuttgart - SC Paderborn 0-0