Vitesse wint dankzij uitblinker Traoré simpel van Heracles

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-12-21 14:24:21

Vitesse heeft in eigen huis eindelijk een zege geboekt in de Eredivisie. Na zeven duels zonder zege won de ploeg van trainer Peter Bosz simpel van Heracles Almelo met 3-0. Bertrand Traoré was de uitblinker bij de thuisploeg met twee treffers. De bezoekers begonnen nog goed aan het duel. Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani hadden goede kansen, maar doelman Elroy Room stond goed te keepen. Waar Heracles dacht aan een voorsprong kwam het na 25 minuten spelen echter op achterstand. Op aangeven van Renato Ibarra schoot Traoré beheerst binnen: 1-0. Het ging vervolgens snel en bij rust stond het 3-0. Zakaria Labyad scoorde na een fraaie aanval de 2-0 en vlak voor rust scoorde Traoré wederom na een assist van Davy Pröpper. Na rust liet Vitesse Heracles komen en kregen de bezoekers voldoende kansen. Tannane, Bel Hassani en Linssen waren dichtbij de 3-1, maar Room hield de nul. Door de zege stijgt Vitesse naar de tiende plaats. Heracles staat vijftiende en is voorlopig veilig.