Schöne bezorgt Ajax punt in Champions League-ouverture

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-09-17 22:34:58

Ajax is het Champions League-toernooi begonnen met een gelijkspel. Lasse Schöne schoot de Amsterdammers naar een punt tegen Paris Saint-Germain door in een sterke tweede helft van Ajax-zijde een vrije trap binnen te schieten, 1-1. Ajax stevende af op een kleine thuisnederlaag. Dat leek voornamelijk zo na een helft spelen. Paris Saint-Germain had het verre van lastig in de Amsterdam ArenA en kwam na een kwartier op voorsprong. Edinson Cavani scoorde, na een fout van Nicolai Boilesen. De linksback liet zich veel te simpel opzij zetten door Lucas Moura. Een vreselijke fout van Niklas Moisander vlak na rust had ervoor kunnen zorgen dat het lot van Ajax toen al bezegeld werd. Maar dat werd het niet, omdat Lucas één-op-één met Jasper Cillessen faalde. Met het inbrengen van Niki Zimling kreeg Ajax vervolgens meer vertrouwen en drang naar voren. Lasse Schöne schoot een kwartier voor tijd een vrije trap via de handen van Salvatore Sirigu binnen en bracht zodoende de ArenA in extase. Wat volgde was een slotoffensief van de thuisploeg. Schöne was zelf het dichtst bij de winnende treffer. Hij schoot een vrije trap vanaf grote afstand op de paal.