De Guzman pakt prijs in Qatar na sensationele penaltyreeks

Door Voetbalcentraal, monday 2014-12-22 21:43:35

Napoli heeft ten faveure van Juventus de Supercoppa veroverd. In een spannende wedstrijd in Qatar moesten strafschoppen bepalen of de bekerhouder of de landskampioen van Italië de eerste te behalen prijs van het seizoen pakte. Uiteindelijk won de bekerhouder; Napoli zegevierde. De wedstrijd tussen de kampioen en de bekerwinnaar van het vorige seizoen wordt meestal ter aanvang van het daaropvolgende seizoen gehouden, maar in Italië doet men het dit seizoen ietsje anders. Maandagavond werd, één dag na de officiële start van de Europese winter, afgetrapt voor de Italiaanse Supercoppa. Om het nog iets opmerkelijker te maken, werd de wedstrijd niet in Italië, maar in Qatarese hoofdstad Doha gehouden. Hoofdrollen in de wedstrijd waren weggelegd voor Carlos Tevez en Gonzalo Higuaín. Beide Argentijnen scoorden eenmaal in de reguliere speeltijd en eenmaal in de verlenging en dwongen daardoor na 120 minuten een 2-2 gelijkspel af. Bij de eerste goal van Higuaín was Jonathan de Guzman, die uiteindelijk in de verlenging gewisseld werd, enorm belangrijk. Na goed voorbereidend werk aan de linkerkant stelde hij met een perfecte voorzet de goalgetter in staat om binnen te koppen. Uiteindelijk waren er achttien penalty's nodig om te bepalen wie Qatar verliet met een prijs. Uiteindelijk was Napoli in de strafschoppenreeks met 6-5 te sterk.