Blind voorkomt in de slotfase nederlaag voor Man United

Door Voetbalcentraal, monday 2014-10-20 23:08:00

Manchester United is op bezoek bij West Bromwich Albion aan een nederlaag ontsnapt. Tot diep in de slotfase stonden the Mancunians met 2-1 achter, maar een treffer van Daley Blind resulteerde in een puntendeling. Al het hele seizoen is de defensie een zorgenkindje voor Manchester United, zo ook vanavond. Aanvallende impulsen bezit de formatie van Louis van Gaal genoeg, maar de verdediging was ook tegen WBA kwetsbaar. Al na acht minuten was het raak voor de thuisploeg. Andre Wisdom gaf de bal vanaf rechts voor en Stéphane Sessègnon kon de deze ongehinderd in het doel werken. De treffer kwam uit de lucht vallen, maar schudde Manchester United niet direct wakker. In de eerste helft was het pover wat de bezoekers lieten zien, twee kansjes voor Ángel Di María en een afstandsschot van Robin van Persie leverden niet het gewenste resultaat op. Marouane Fellaini kwam als invaller wél tot scoren. Enkele minuten na de rust nam hij een voorzet van Di María uitstekend aan, om de bal vervolgens snoeihard in het vijandige doel te werken: 1-1. Na die gelijkmaker bleef Manchester United de bovenliggende partij, maar onoplettendheid in de achterhoede leidde tot een nieuwe achterstand. Saido Berahino ontsnapte aan zijn directe tegenstanders en rondde een dieptepass beheerst af. Nadien gingen de gasten fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar leken bedrogen uit te komen. Ook het inbrengen van Ramadel Falcao, die niet kon starten wegens de gevolgen van een jetlag, veranderde aan de score niets. Vlak voor tijd kwam de verdiende 2-2 er dan toch. Een afvallende bal kwam terecht bij Blind, die overtuigend raak schoot en zijn werkgever behoedde voor een derde nederlaag van dit seizoen.