Real Madrid zet Liverpool voor eigen supporters te kijk

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-10-22 23:43:00

Regerend Champions League-winnaar Real Madrid lijkt de poulefase ook dit seizoen probleemloos door te komen. Op bezoek bij Liverpool werd met overtuigende cijfers gewonnen (0-3) en daarmeee heeft de Koninklijke een goede generale gehad voor de Klassieker tegen FC Barcelona, komend weekeinde. Real won zijn eerste twee groepsduels al, maar men verwachtte dat het uitduel met Liverpool meer inspanning zou vergen dan de wedstrijden tegen respectievelijk Ludogorets Razgrad en FC Basel. Het verging de ploeg van Carlo Ancelotti echter opvallend eenvoudig op Anfield Road. De thuisploeg had niets in te brengen en bij de rust stond de eindstand al op het scorebord. De eerste mogelijkheid leverde Real direct de openingstreffer op. Na een combinatie met James Rodríguez scoorde Cristiano Ronaldo op fraaie wijze. Liverpool kroop hierna enigszins uit de schulp en zocht het doel van Iker Casillas, maar zonder succes. Steven Gerrard was met een afstandsschot het dichtst bij de gelijkmaker. De doelpunten vielen echter aan de andere kant, want na een half uur spelen verdubbelde Karim Benzema de marge uit een voorzet van Toni Kroos. Vlak voor de pauze werd het definitief beslist, toen Kroos zelf het net liet bollen: 0-3. Een gelijk opgaande tweede helft leverde geen doelpunten meer op. Real leunde op de ruime voorsprong en gunde Liverpool, dat kwalitatief duidelijk tekortkwam, geen eretreffer. Ludogoretz Razgrad - FC Basel 1-0 De brilstand bleef lang op het scorebord staan in Razgrad, maar in de blessuretijd zou thuisploeg Ludogorets toch aan het langste eind trekken. Yordan Minev vond de korte hoek en bezorgde de Bulgaarse landskampioen drie belangrijke punten. FC Basel stond al vroeg met tien man, na een directe rode kaart voor Serey Die. Door dit resultaat staan Liverpool, FC Basel en Ludogorets gezamenlijk op drie punten in Groep B.