Groningen knikkert tien man Vitesse met grote cijfers uit beker

Door Voetbalcentraal, wednesday 2015-01-28 22:48:39

FC Groningen stroomt door naar de halve finale van de KNVB Beker door woensdagavond met 4-0 te winnen van Vitesse. Michael de Leeuw was bij de Noorderlingen de man of the match. Beide ploegen hadden het in de eerste helft lastig om kansen te creëren. Een gele kaart viel er voor centrumverdediger Eric Botteghin, dat betekent dat hij de halve finale mist. Het echte spektakel volgde in de tweede helft. Na een flink kwartier moest Vitesse-aanvoerder Guram Kashia er met een directe rode kaart vanaf wegens hands in het strafschopgebied. De Leeuw mist de daarbij toegekende penalty, maar Tjaronn Chery was alert om de rebound binnen te schieten. Met tien man leek de ban bij Vitesse gebroken. De Leeuw maakte zijn misser vier minuten later goed, door de score te verdubbelen. De 3-0 kwam op naam van invaller Yoëll van Nieff, na een knappe schijnbeweging schoot hij met links in de verre kruising. Het slotstuk was voor verdedigende middenvelder Maikel Kieftenbeld. Een afvallende bal was een prooi voor hem, waardoor FC Groningen de vierde en laatste club is die doorgaat naar de halve finale. Eerder wonnen Excelsior, FC Twente en PEC Zwolle hun wedstrijden. Vanavond vindt de loting plaats.