Van Persie schiet Man United in extremis naar punt in topper

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-10-26 19:12:52

Manchester United heeft door een late goal van Robin Van Persie een punt gepakt tegen Chelsea. De club, waar Louis van Gaal de hoofdcoach is stond tot diep in de blessuretijd op achterstand tegen de koploper, maar de Nederlandse spits schoot zijn elftal in extremis toch op gelijke hoogte. Op Old Trafford werd het 1-1. Het aansprekende affiche kon zeker in de eerste helft zijn hoge verwachtingen niet waarmaken en uiteindelijk gingen beide ploeg zonder een doelpunt gemaakt te hebben aan de thee. Na rust kwamen er meer kansen en leek Eden Hazard Chelsea op voorsprong te zetten. Zijn inzet werd echter gekeerd door David de Gea. Alhoewel de redding van de goed keepende Spanjaard knap was, had hij geen antwoord op de daaropvolgende corner, die formidabel binnengekopt werd door Didier Drogba. Nadat Chelsea op voorsprong kwam, beperkte het zich slechts tot verdedigen en gaf het Manchester United weinig kans om een gelijkmaker te produceren. Tot diep in de blessuretijd leek deze tactiek succesvol, totdat Branislav Ivanovic een rode kaart kreeg door zijn tweede gele kaart te incasseren. De daaropvolgende vrije trap van Angel Di Maria belandde na een door Thibaut Courtois gekeerde kopbal van Marouane Fellaini voor de voeten van Robin van Persie, die zonder te aarzelen Manchester United naar een gelijkspel schoot.