FC Den Bosch verliest dubbel in beladen Brabantse derby

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-11-01 19:20:58

DEN BOSCH - Op het veld zag het er niet uit bij FC Den Bosch in de Brabantse derby tegen FC Oss. Het werd dan ook verdiend 0-1 voor de bezoekers. Op de tribune was het nog veel slechter wat de fans van de thuisclub lieten zien. TEKST: Maarten de Jong Vlak voor de wedstrijd deelden 'supporters' van FC Oss al een eerste waarschuwing uit. Ze braken door de hekken en zochten de confrontatie met elkaar. Het bleef ondanks dat rustig in Stadion De Vliert. Tot de 67ste minuut. Toen ging een fan van FC Den Bosch op het hek staan en weigerde hij naar beneden te komen. Scheidsrechter Erik Braamhaar liet na een drinkpauze doorspelen, maar twee minuten later was het hek van de dam. Supporters van FC Den Bosch braken los en zochten de confrontatie met de fans van FC Oss. Ze konden nog net tegengehouden worden door de ME. De arbiter besloot het duel een kwartiertje te staken. In de resterende zeventien minuten bleven verdere ongeregeldheden uit. FC Den Bosch kreeg zelfs via invaller Alexander Mols een goede mogelijkheid om te scoren. Keeper Luuk Koopmans hield zijn doel schoon. FC Den Bosch kreeg wel een doelpunt tegen. Na 41 minuten zette Jonathan Opoku een aanval op met Istvan Bakx. De oud-speler van de Bosschenaren legde de bal goed klaar voor Opoku, die bekwaam binnenschoot. FC Oss was beter en had recht op meer doelpunten, die niet vielen. De gasten vierden de overwinning uitbundig, de thuisclub droop af. Waarschijnlijk ook in de wetenschap dat de gebeurtenissen in het stadion nog wel eens een staartje kunnen krijgen.