Uiterst effectief AZ wint met moeite van stug Willem II

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-02-28 21:42:17

AZ heeft zaterdagavond in de Eredivisie van Willem II gewonnen. Makkelijk ging het echter niet voor de Alkmaarders. AZ kreeg twee kansen, maar die mogelijkheden resulteerden wel in twee doelpunten. AZ kreeg vlak voor rust de eerste kans. Steven Berghuis benutte die meteen en zette AZ zo op voorsprong. Willem II was de bovenliggende partij. De Tilburgers hadden meer balbezit en schoten vaker op doel. Toch scoorde Willem II niet. AZ deed dat in blessuretijd wel: Dabney dos Santos maakte het feest in Alkmaar compleet. AZ stijgt door de overwinning naar de derde plaats. Feyenoord kan die positie zondag weer overnemen, als het weet te winnen van FC Utrecht. Willem II blijft tiende. Ook de Brabanders kunnen die plek zondag kwijtraken. FC Groningen moet dan wel winnen van ADO Den Haag. Scoreverloop: 41' Steven Berghuis 1-0 90+3' Dabney dos Santos 2-0