ManU wint en bekritiseerde Van Persie laat voeten spreken

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-11-29 18:55:00

Manchester United heeft de jacht op de top drie definitief ingezet. In eigen huis werd Hull City met 3-0 verslagen en de laatste treffer kwam op naam van Robin van Persie. De bekritiseerde aanvaller snoert daarmee zijn critici voorlopig de mond. Het doelpunt van Van Persie, in de 66ste minuut, was van grote schoonheid. Hij werd aangespeeld door Ander Herrera, passeerde een tegenstander en mikte heerlijk raak in de korte hoek. Verder wist hij zich overigens niet te onderscheiden, maar met zijn 3-0 zorgde hij wel voor de beslissing. Slecht nieuws was er ook voor manager Louis van Gaal; Ángel Di María blesseerde zich aan de hamstring en voegt zich bij de overvolle ziekenboeg van Manchester United. De zege op Hull City was eigenlijk voor de rust al veilig gesteld. Chris Smalling opende na een kwartier de score, al moest de doellijntechnologie worden toegepast om te constateren dat het een geldige treffer was. Wayne Rooney verdubbelde kort voor rust de marge. Op aangeven van Van Persie schoot hij fraai raak vanaf zo'n twintig meter afstand. Hull City slaagde er niet in de spanning terug te brengen en kreeg in de tweede helft de genadeklap toegediend. Overige uitslagen: Swansea City - Crystal Palace 1-1 Queens Park Rangers - Leicester City 3-2 Burnley - Aston Villa 1-1 Liverpool - Stoke City 1-0 West Ham United - Newcastle United 1-0