Buitenland: Remise Lazio en Napoli, PSG verslaat AS Monaco

Door Voetbalcentraal, wednesday 2015-03-04 22:55:10

Het is Lazio Roma, met Stefan de Vrij in de basis, niet gelukt om na een duel de finale van de Coppa Italia te bereiken. Napoli hield de Romeinen op 1-1. In Frankrijk hield Maarten Stekelenburg zijn doel niet schoon bij AS Monaco, waardoor Paris Saint-Germain won (2-0). Miroslav Klose is nog altijd niet van plan om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Gelukkig maar, want de Duitse spits is nog altijd scherp voor het doel. Dat ondervond Napoli: hij kopte na acht minuten al op de paal, kwam voor rust nog wel tot scoren en stuitte vervolgens op Mariano Andujar, waarna de rebound van Felipe Anderson van de lijn werd gehaald. Manolo Gabbiadini zorgde er na rust met een goal voor dat de twee ploegen elkaar nog een keer zullen treffen om uit te maken wie het in de finale opneemt tegen Juventus of Fiorentina. Maarten Stekelenburg had geen fijne avond in Parijs. Al na drie minuten kon de doelman, die slechts in de beker mag keepen, de bal uit het net vissen. David Luiz scoorde. Een kleine tien minuten na rust was het pleit beslecht: Edinson Cavani verdubbelde de score en zette daarmee de eindstand op het scorebord.