AZ laat zich niet verrassen door Go Ahead en haakt aan

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-12-07 00:49:00

AZ heeft de volgende overwinning te pakken. In eigen huis werd Go Ahead Eagles met 2-0 opzij gezet. De club uit Deventer wist de afgelopen weken goed te presteren in uitwedstrijden, maar kon in het AFAS Stadion geen vuist maken. Go Ahead leek AZ al vroeg in het zadel te helpen, toen Xandro Schenk bijna zijn eigen doelman verschalkte. Mickey van der Hart kon nog redding brengen, maar was halverwege de eerste helft kansloos op de inzet van Aron Jóhannsson. Deniz Turuc kreeg niet veel later een schaarse kans op de gelijkmaker, maar faalde in de afronding. Al met al kwamen de Eagles er niet aan te pas en maakte AZ de dienst uit. Toch was de Alkmaarse opluchting groot toen Dabney dos Santos de 2-0 maakte na zeventig minuten spelen. Het jeugdproduct van AZ kreeg de bal aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied en haalde hard uit. De bal verdween in de rechterhoek en daarmee was de wedstrijd beslist.