Derby van het Noorden levert geen winnaar op: 1-1

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-12-07 16:37:40

De Derby van het Noorden is geeindigd in een gelijkspel. Het duel begon veelbelovend en FC Groningen kwam al vroeg op voorsprong via Michael de Leeuw. Heerenveen-clubtopscorer Mark Uth zette de eindstand op het scorebord in de eerste helft: 1-1. De derby begon spectaculair en Groningen kwam al na zeven minuten spelen op voorsprong. Michael de Leeuw scoorde op aangeven van Maikel Kieftenbeld de 1-0. Heerenveen herstelde zich in de eerste helft en kwam na 25 minuten spelen op gelijke hoogte. Een schot van Luciano Slagveer werd van richting veranderd door Mark Uth: 1-1. Heerenveen werd de betere ploeg, maar had pech. Uth kreeg vlak voor rust de grootste kans, maar schoot rakelings naast. Na rust daalde het niveau flink. Pas in de slotfase kwamen er weer kansen. Heerenveen was wederom beter en kreeg kansen via Uth en Slagveer, maar het bleef bij 1-1.