ADO thuis in deel één niet te kloppen: "Mooie bijkomstigheid"

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-12-13 00:25:59

DEN HAAG - ADO Den Haag Vrouwen gaat tot tevredenheid van trainer Marcel Valk met een ongeslagen thuisreeks de winterstop in. De Hagenezen versloegen AA Gent vrijdag met 3-0. De serie bestaat uit zes wedstrijden. Vier daarvan werden gewonnen, twee eindigden in een gelijkspel. De doelcijfers zijn duidelijk in het Haagse voordeel: zeventien voor, vijf tegen. Alleen Anderlecht, PSV/FC Eindhoven (tweemaal), Telstar en PEC Zwolle scoorden tegen de ploeg van Valk. "Dat is een mooie bijkomstigheid", zei de oefenmeester na het duel met AA Gent in gesprek met Voetbal Centraal. "Belangrijk is dat we twee punten los staan op de nummer vijf in de stand." De groen-gelen hadden het tegen de Belgen voor rust niet eenvoudig. De ruimte lag op de flanken, maar die wist het team onvoldoende te benutten. Na rust maakte Kitty Susan er 1-0 van. Vanaf dat moment begon het te lopen bij ADO Den Haag Vrouwen. Renate Jansen schoot fraai via de onderkant van de lat de 2-0 binnen. Dezelfde speelster schoot vanaf de stip de derde Haagse treffer in het net. "De strafschop voor een handsbal was makkelijk gegeven, maar Renate schoot die pingel prima in", vond Valk.