Real ontsnapt aan uitschakeling tegen fantastisch Schalke 04

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-03-10 22:38:17

Real Madrid is ontsnapt aan uitschakeling in de Champions League. Een zeer dwingend spelend Schalke 04 won mede door twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar verrassend met 3-4 in Santiago Bernabeu. Dat was net niet genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Huntelaar zette Schalke tot tweemaal toe op voorsprong tegen zijn voormalige club. Hij scoorde de laatste treffer van Schalke via de onderkant van de lat, waarna Benedikt Höwedes nog dicht bij de 3-5 kwam. Dat was genoeg geweest om de titelhouder uit te schakelen. In de eerste helft had Huntelaar ook al gescoord uit een rebound. Vlak daarvoor raakte hij de lat al van grote afstand. Zijn treffer, vijf minuten voor rust, betekende de 1-2. Niet geheel onterecht, want gedurende de hele wedstrijd gaf Real een gemotiveerd Schalke veel ruimte, was ze matig aan de bal en werden Cristiano Ronaldo en co uitgefloten door het eigen publiek. De Portugees was wel beslissend voor de thuisploeg. Hij bracht Madrid twee keer langszij: eerst met een kopbal uit een hoekschop nadat Christian Fuchs de score had geopend, vervolgens knikte hij raak uit een voorzet van Fabio Coentrao, vlak voor rust en vlak na de eerste van Huntelaar. Zijn collega-aanvaller Karim Benzema leek met de 3-2 na rust het duel in het slot te hebben gegooid, maar Schalke boog de achterstand nog om via Leroy Sané (die zijn Champions League-debuut maakte) en de tweede van Huntelaar. Real Madrid presteert de afgelopen weken matig in de Primera Division. Afgelopen weekeinde werd er nog met 1-0 verloren van Athletic de Bilbao, waardoor Barcelona de koppositie greep. Het matige optreden van met name de defensie van Madrid - en dan met name dat van doelman Iker Casillas - levert de équipe van Carlo Ancelotti ongetwijfeld nog meer kopzorgen op.