Monaco ondanks nederlaag Arsenal door naar kwartfinale

Door Voetbalcentraal, tuesday 2015-03-17 22:36:14

AS Monaco heeft de kwartfinale van de Champions League bereikt. De topclub uit Frankrijk verloor in eigen huis met 2-0 van Arsenal. De heenwedstrijd eindigde in 3-1 in het voordeel van Monaco. Dat was uiteindelijk net genoeg. Arsenal kwam offensief voor de dag om nog iets te forceren. De ploeg van Arsene Wenger had in de eerste helft het betere veldspel en kwam na 36 minuten spelen terecht op voorsprong. Het was Olivier Giroud die na een kluts de trekker overhaalde. Vlak na rust had Mesut Özil de 0-2 op zijn schoen maar zijn vrije trap werd gepakt door Daniel Subasic. Arsenal ging nog opzoek naar de tweede treffer maar moest uitkijken naar de tegenstoten waarin Ferreira-Carrasco heel gevaarlijk in was. Die 0-2 kwam er uiteindelijk ook. Theo Walcott schoot op de paal waarna de bal vanuit het niets voor de voeten kwam van Aaron Ramsey. De invaller schoot onberispelijk raak. Met nog tien minuten op de klok ging Arsenal nog opzoek naar een derde treffer, wat genoeg zou zijn om door te gaan naar de kwartfinales. AS Monaco hield echter stand waardoor het uiteindelijk bij 0-2 bleef.