IJsland vergroot druk Oranje na eenvoudige overwinning

Door Voetbalcentraal, saturday 2015-03-28 18:51:00

IJsland heeft een eenvoudige overwinning geboekt in en tegen Kazachstan. De bezoekers wonnen met 3-0 dankzij twee doelpunten van Birkir Bjarnason. Eidur Gudjohnsen opende na twintig minuten spelen de score op aangeven van voormalig AZ-speler Johann Berg Gudmundsson. Bjarnason kopte evenlater de 0-2 tegen de touwen na een vrije trap. Het slotakkoord in Kazachstan was van Bjarnason. De aanvaller scoorde met een van richting veranderd schot. Bij IJsland had Ajacied Kolbeinn Sigthórsson een basisplaats. De spits werd echter na zeventig minuten naar de kant gehaald. IJsland staat door de zege naast Tsjechië op de koppositie in groep A. Beide landen hebben twaalf punten, maar de Tsjechen spelen later op de avond nog thuis tegen Letland. Ook het Nederlands Elftal, dat derde staat in de poule, komt zaterdagavond in actie. De manschappen van Guus Hiddink nemen het om 20:45 uur tegen Turkije.